Comunitatea adjudeană aniversează printr-o serie de evenimente ce se desfășoară pe parcursul a trei zile, atestarea documentară din anul 1433 a municipiului .

Concerte ale artiștilor cunoscuți la nivel național și internațional, spectacole de muzică populară și recitaluri și spectacole ale artiștilor locali au loc în incinta Stadionului Municipal, unde sunt amplasate și chioșcuri în care sunt vândute produse tradiționale locale sau din localitățile învecinate.

Și cu această ocazie, Casa de Cultură ”Tudor Vornicu”, stabilimentul cultural al municipiului de pe Trotuș, devine gazda diverselor expoziții ale artiștilor locali, a seminariilor pe teme istorice sau sociale, a lansărilor de carte sau a spectacolelor de teatru și a concertelor de muzică clasică.

Acestea sunt doar câteva dintre evenimentele prin care Primăria Municipiului Adjud, în calitate de organizator, alături de alte instituții partenere, marchează aniversarea recunoașterii istorice a comunității formate la confluența Trotușului cu Siretul.