Dragi adjudeni,
Urmărind îndeaproape reacțiile dumneavoastră vis-a-vis de limitarea accesului publicului în Cimitirul municipal Adjud în perioada 11-21 aprilie, vă comunic faptul că am luat în calcul posibilele reacții critice și vă asigur că această decizie a fost luată cu maximă responsabilitate, mai mult pentru a vă reaminti prevederile Ordonanțelor Militare emise pe perioada stării de urgență de către autoritățile centrale. Această decizie nu este particulară municipiului Adjud, ci este o măsură impusă la nivel național! Mai mult, nu este o decizie luată împotriva dumneavoastră, ci înspre binele întregii comunități, în vederea prevenirii răspândirii bolii COVID19!
Anul acesta trebuie să rămânem în casă de sărbători și, oricât de dureros va fi pentru mulți dintre noi, vom face acest sacrificiu și vom renunța să aprindem lumânări la cimitir pentru cei dragi, trecuți în neființă. Vom aprinde, în schimb, acasă o candelă în memoria lor, menținându-le vie amintirea în inimile noastre!
În acord cu decizia noastră, instituțiile abilitate, respectiv Poliția Română, a publicat ieri, 10.04.2020, o informare prin care ne reamintește tuturor că accesul în cimitire este permis doar pentru oficierea slujbelor de înmormântare, prezența la ceremonie fiind limitată la un număr de 8 persoane.
Vă reamintesc că nerespectarea Ordonanțelor Militare se sancționează cu amendă între 2.000 și 10.000 lei și vă îndemn să respectați toate măsurile impuse de autoritățile implicate în gestionarea situației de urgență pe toată durata acesteia.
În final, doresc să transmit tuturor creștinilor ce serbează mâine Învierea Domnului și celor care serbează în aceeași zi Floriile un mesaj de pace, sănătate și liniște sufletească!
Harul și binecuvântarea acestor zile să ne însenineze sufletele și să ne ajute să trecem toți cu bine peste această perioadă dificilă!
 
Primar,
ing. Constantin Armencea