Începând de astăzi, 25 iunie, Primăria municipiului Adjud, prin Direcţia de Asistenţă Socială Adjud (D.A.S. Adjud), distribuie pachetele cu produse de igienă – tranșa a II-a, acordate prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) de către Uniunea Europeană, în baza Regulamentului nr. 223/2014 al Parlamentului European și al Consiliului European din 11 martie 2014, respectiv în conformitate cu prevederile OUG nr. 84/2020.

Distribuirea pachetelor cu produse de igienă se face la depozitul D.A.S. Adjud situat în fosta Centrală termică de pe str. Stadionului, în intervalul orar 10:00 – 14.00, de luni până vineri inclusiv, pe baza actului de identitate.

Beneficiază de pachete cu produse de igienă următoarele categorii defavorizate:
a) familiile și persoanele singure beneficiare a venitului minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
b) familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

În situația în care persoanele încadrate într-una dintre cele două categorii de mai sus nu se regăsesc pe listele de distribuție, acestea vor depune o cerere la D.A.S. Adjud din str. Stadionului nr. 2 pentru a putea beneficia de pachetele cu produse de igienă.

Conținutul pachetului de igienă:
Periuță de dinți – 5bc.
Pastă de dinți – 4bc.x75ml
Săpun lichid – 1 bc. x500ml
Șampon copii – 1bc. x800ml
Șampon adulți – 1x500ml
Detergent granule pentru rufe colorate – 1bc.x900g.
Detergent granule pentru rufe albe – 1bc.x1800g.

Ridicarea pachetelor de igienă se va face cu respectarea regulilor impuse de normele în vigoare privind măsurile necesare pentru împiedicarea răspândirii COVID-19.