Conform Ordonanței militare nr. 3/24.03.2020, al cărei text integral îl puteți consulta la finalul prezentului articol , pe perioada de stării de urgență, măsurilor deja instituite la nivel național li se vor adăuga următoarele:

🔴SE INTERZICE CIRCULAȚIA TUTUROR PERSOANELOR ÎN AFARA LOCUINȚEI, cu excepția deplasărilor în interes profesional, în scopul achiziționării de produse  strict necesare, în  scopul primirii de asistență medicală de urgență, pentru motive precum însoțirea copiilor, bătrânilor, persoanelor bolnave sau cu dizabilități, pentru deces în familie, pentru activități fizice individuale în imediata apropiere a locuinței sau nevoile animalelor domestice/de companie, pentru a dona sânge la centrele de transfuzie sanguină sau în scop umanitar sau de voluntariat.

De asemenea, este permisă deplasarea în afara domiciliului pentru realizarea de activități agricole sau a producătorilor agricoli, în scopul comercializării produselor agroalimentare.

🔴SE INTERZICE CIRCULAȚIA TUTUROR PERSOANELOR DE PESTE 65 DE ANI ÎN AFARA LOCUINȚEI, cu excepția intervalului orar 11.00 – 13.00, strict pentru cumpărături strict necesare, asistență medicală de urgență, îngrijirea/ însoțirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, ori în cazul decesului unui membru de familie sau deplasări scurte, în apropierea locuinței, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități fizice colective), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice. Persoanele care efectuează deplasări în intervalul orar 11:00 – 13:00 vor avea asupra lor declarație pe propria răspundere.

🔴ESTE PERMISĂ DEPLASAREA PERSOANELOR DE PESTE 65 DE ANI ÎN AFARA LOCUINȚEI ȘI ÎN AFARA INTERVALULUI ORAR 11:00 – 13:00 DOAR ÎN SCOPURI PROFESIONALE ȘI AGRICOLE, având asupra lor adeverință de la angajator, respectiv declarație pe propria răspundere. 

🔴TOATE PERSOANELE CARE VOR INTRA IN ROMÂNIA VOR INTRA ÎN IZOLARE LA DOMICILIU SAU CARANTINĂ, DUPĂ CAZ.

🔴 ÎN PIEȚELE AGROALIMENTARE ACTIVITATEA VA FI ORGANIZATĂ ÎN AȘA FEL ÎNCÂT SĂ SE RESPECTE DISTANȚA SOCIALĂ DE MINIM 1,5M ÎNTRE PERSOANE. 

🔴 SE SUSPENDĂ TOATE ZBORURILE DINTRE ROMÂNIA ȘI FRANȚA/GERMANIA PENTRU O PERIOADĂ DE 14 ZILE, cu excepția aeronavelor de stat, zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, precum și autorizărilor tehnice necomerciale.

🔴DOCUMENTELE CARE EXPIRĂ PE PERIOADA STĂRII DE URGENȚĂ POT FI PRESCHIMBATE ÎNTR-UN TERMEN DE 90 DE ZILE DE LA DATA ÎNCETĂRII STĂRII DE URGENȚĂ.